NIEUW: Zomerwijnen in de kijker. Ontdek hier onze pakketten in PROMOTIE

Anjou-Saumur

Anjou-Saumur

Anjou in het westen kent een gematigd oceaanklimaat, met een continentale invloed verder naar het oosten in Saumur. De ondergrond bestaat hoofdzakelijk uit schist en vulkanisch gesteente.

De belangrijkste druivenrassen zijn Chenin Blanc (voor zowel droge als zoete witte wijn) en Cabernet Franc (voor rode en rosé wijn). Daarnaast vinden we ook de blauwe druiven Cabernet Sauvignon, Côt, Gamay, Grolleau Noir, Grolleau Gris, Pineau d’Aunis en Pinot Noir en de witte druiven Arbois, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Anjou-Saumur omvat onder meer de regionale appellaties Anjou, Saumur en Haut-Poitou. Daarnaast zijn er een aantal specifieke appellaties voor

    • rode wijn o.a. Anjou Villages en Saumur Champigny,
    • rosé: Cabernet d’Anjou, Cabernet de Saumur, Rosé de Loire en Rosé d’Anjou,
    • zoete witte wijn: Anjou-Coteaux de la Loire, Coteaux du Layon, Coteaux de l’Aubance, Coteaux de Saumur, Quart de Chaume en Bonnezaux,
    • en voor schuimwijn: Anjou Mousseux en Saumur Mousseux.

Saumur Champigny is sinds lang bekend als kwaliteitsregio voor rode wijn, met fruitige tot krachtige blends op basis van Cabernet Franc.

Maar de meest gekende appellatie is wellicht Savennières dat bekend staat om zijn droge witte wijnen van Chenin Blanc, met hun rijke mineraliteit en complexiteit, afkomstig van de wijngaarden op de steile, zuidgerichte hellingen naar de Loire voor maximaal zonlicht. De appellatie Savennières omvat ook de sub-appellatie Coulée de Serrant, met slechts één domein, van de beroemde pionier van de biodynamische wijnbouw Nicolas Joly.

Onze wijnen uit de regio

2021
Chardonnay

Geel fruit, tonen van appel en citrus, een goede balans van zuren en rondheid. Dit is een frisse, strakke en levendige Chardonnay.

9,40

Clos de la Marche
2020
Chenin Blanc

Aromatische, frisse neus met witte bloemen, pompelmoes en perzik. In de mond elegant, rond, licht mineraal, met evenwichtige zuren, gestructureerd, met een mooie intensiteit en een lange afdronk . Deze rijke en elegante Chenin Blanc uit Savennières vertoont een complexe structuur en smaakpallet.

23,90

Crémant de Loire Extra Brut
Chardonnay - Cabernet Franc

Open en intens aroma van frisse appel en peer. Zeer droog van smaak met stevige zuren, groene appel, amandel, citruszeste en een lactische toets. Een strakke maar ook evenwichtige en verfijnde Crémant, gemaakt volgens de méthode traditionnelle zoals Champagne, en met een rijping ‘sur lattes’ gedurende twee jaar.

16,80

2018
Chenin Blanc

Bloemige lente aroma’s, verder perzik en rijpe peer, wat mineraliteit. De smaak van deze demi-sec is zeer complex met een mooi evenwicht tussen zoet (rijpe peer, appelsien, restzoet), frisse zuren en een bittere toets.

9,60

La Jouvencelle
2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13,95

2023
Cabernet Franc

Een fruitige, elegante neus. Soepele en harmonieuze mond, met aroma’s van pittig vers rood fruit. Elegant en delicaat, mooi in evenwicht. Dit is een wijn om jong te drinken.

15,20

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16,40

2023
Chenin Blanc

Frisse, fruitige aroma’s van citrus, geel fruit, witte bloemen, mineraliteit. De smaak is strak, fruitig (citrus en abrikoos), mineralig, met stevige maar aangename zuren, een delicate houttoets en een klein bittertje in de lange afdronk. Dit is een complexe, strakke en fruitige Chenin Blanc die u zeker niet onverschillig zal laten.

23,75

Midi
2020
Cabernet Franc

Deze Cabernet Franc uit de appellatie Saumur-Champigny heeft een intens aroma van kruisbessen en cassis. In de mond krijgen we een aanzet van rijp rood en zwart fruit (aalbes, cassis en kersen), verder stevige maar soepele en versmolten tannines, een goede lengte. Krachtig, zeer complex en evenwichtig. Klasse wijn!

32,90

Privilège
2013
Chenin Blanc

Honingzoete fruitaroma’s. Smaken van geel fruit, honing, konfijt, terwijl voldoende zuren voor evenwicht zorgen, met in de lange afdronk wat gekonfijte mandarine. Dit is een evenwichtige, verfijnde en complexe zoete Chenin Blanc.

18,90

Sec

Sec

2021
Chenin Blanc

Witte bloemen, mineraal, een zacht en rond mondgevoel, met een bittertje in de afdronk.

9,60

Volupte Brut Nature
Chenin Blanc

Deze Crémant van Chenin Blanc (90%) en Chardonnay heeft een aroma van rijpe appel en boter. In de smaak herkennen we geel fruit, met een lichte oxydatieve toets. Hij is volledig droog, strak en toch fluwelig en fris, met een lange afdronk. Zonder twijfel één van de betere complexe, evenwichtige en verfijnde Crémants.

28,80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.