NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Centre Loire

Centre Loire

Verder stroomafwaarts naar het noord-westen komen we in Centre Loire. De wijngaarden van Centre Loire liggen verspreid op plateaus en hellingen en hebben een kalkhoudende onderlaag met zee sedimenten wat bijdraagt aan de frisheid en mineraliteit van de wijnen.

Het klimaat is semi-continentaal, met warme zomers en koude winters maar ook met sterk verschillende microklimaten naargelang de hoogte en oriëntatie van de helling.

Hier wordt vooral witte wijn gemaakt. De belangrijkste druivenrassen zijn Sauvignon Blanc (ruim 80%) en Pinot Noir. Verder vinden we ook Gamay, Pinot Gris en Chasselas.

De bekendste appellaties zijn Sancerre en Pouilly-Fumé. Sancerre ligt op een kalkheuvel, in de meest heuvelachtige streek uit de omgeving. De wijnen uit Sancerre hebben een uitgesproken karakter van citrusvruchten en mineraliteit, terwijl Pouilly-Fumé wijnen vaak meer uitgesproken rokerige en kruidige aroma’s hebben.

De andere appellaties zijn Coteaux du Giénnois, Châteaumeillant, Menetou-Salon, Pouilly-sur-Loire, Quincy en Reuilly.

Onze wijnen uit de regio

A Nicolas
2020
Pinot Noir

Deze Pinot Noir uit Sancerre kreeg 12 maanden opvoeding in barrique. Rijp rood fruit, zwarte kers, zoete specerijen, vanille en een subtiele houttoets. Mooi evenwicht en lengte, verfijnd.

24.95

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Cuvée André
2019
Sauvignon Blanc

Volle, stevige, complexe en aromatische Sauvignon Blanc met botertoetsen, citrus en wit fruit, een delicate houttoets afkomstig van de gedeeltelijke opvoeding in barriques, en een lange afdronk.

16.95

Cuvée André
2015
Pinot Noir

Deze Pinot Noir komt uit de appellatie Reuilly, naast Sancerre. Hoewel hij 12 maanden in eiken vaten werd opgevoed, is hij geen blockbuster, maar wel fijn, delicaat, met intense aroma’s van rijp rood fruit, peper, zoethout, een zachte rokerige houttoets, voldoende zuren en zachte tannines

16.95

Gris
2021
Pinot Gris

Aromatische rosé van Pinot Gris: abrikoos en oranjebloesem. Zacht en rond met een aangename fraicheur door de mooie zuren, delicaat, een vrij lange afdronk met een bittertje.

15.95

La Grande Rue
2020
Sauvignon Blanc

Rijke, volle, verfijnde en evenwichtige Sauvignon Blanc uit Sancerre. Aroma’s van exotisch fruit en citrus, steen, vegetaal, mineraal. In de mond: exotisch fruit, grapefruit met een bittertje, bloemen, een subtiele houttoets door de gedeeltelijke opvoeding in houten vaten, en een lange afdronk.

23.50

Les Morogues
2020
Pinot Noir

Geconcentreerde en tegelijk zeer verfijnde Pinot Noir. Rood fruit, delicate houttoets, zachte tannines, rond, medium body, verfijnd, met een lange afdronk.

17.95

Silex
2021
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, vuursteen, licht rokerig. De smaak is rijk, goed gestructureerd, mineraal, met een lange fruitige afdronk (perzik). Complex en evenwichtig, kortom een grote Sancerre.

27.30

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.