NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine Alain Robert

Domaine Alain Robert

Alain Robert heeft de laatste jaren geleidelijk de teugels van het 50 jaar jonge familiedomein doorgegeven aan zoon Cyril en dochter Catherine, die de stiel leerde bij Jacky Blot.

Samen maken ze heel lekkere bruisende en droge Vouvray in hun uit de tuffeau rotsen gekapte kelders. De schuimwijnen worden gemaakt volgens de méthode traditionnelle, zoals Champagne.

De 37 hectare aan wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Chenin Blanc, op klei-kalksteen- en klei-kiezelhoudende bodems.

Sinds 2021 is het domein HVE gecertificeerd. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale, wat inhoudt dat de landbouwpraktijken die op een boerderij worden toegepast het natuurlijke ecosysteem behouden en de druk op het milieu (bodem, water, biodiversiteit, enz.) minimaliseren.

Regio

Touraine

AOP

AOP Vouvray

Druiven

Chenin Blanc

Ontdek de wijnen van Domaine Alain Robert

Ammonite
2021
Chenin Blanc

Delicate aroma’s van vanille en zoethout, verder wit fruit: peer, kweepeer, appel, wat vegetaal ook. De smaak is vol en rond, met zestes van peer, vanille en mineralen, vegetaal, een subtiele houttoets, en een lange afdronk

15.95

Empreinte
2021
Chenin Blanc

Intense aroma’s van wit fruit: peer, kweepeer, appel, mineralig, zachte houttoets. De smaak is strak maar aangenaam, mineralig, met wit fruit, een delicaat bittertje en een lange afdronk. Een verfijnde Chenin Blanc.

12.95

Troglydote- Brut
Chenin Blanc

Deze licht gedoseerde schuimwijn is gemaakt van 100% Chenin Blanc volgens de ‘méthode traditionnelle’ en kreeg 24 maanden opvoeding ‘sur lattes’. Hij is open en intens, met wit fruit en gist in de neus, en acacia, appel en peer in de mond. Lange afdronk met een aangenaam bittertje, complex.

13.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.