NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine Les Clos Maurice

Domaine Les Clos Maurice

Na een aantal jaren in Châteauneuf-du-Pape, dan in Beaujolais en tenslotte bij zijn vader op het familiedomein te hebben gewerkt, nam Mickaël Hardouin in 2007 de leiding over van deze wijngaard van 35 ha, die sinds 2015 biologisch gecertificeerd is.

De omschakeling naar biologische landbouw kwam als een vanzelfsprekendheid maar vereiste ook meer vaardigheden, arbeid en precisie. Met als doel wijnen van hoge kwaliteit te maken die de druivenrassen en hun terroirs tot uitdrukking brengen.

In 2021 ging Les Clos Maurice nog een stap verder en werd het door Demeter gecertificeerd als biodynamisch domein. Biodynamie is vooral een filosofie, zegt de wijnbouwer. “We proberen zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de natuurlijke cycli van de wijnstok en de biodiversiteit van de omgeving. Wij observeren de levende wezens in de wijngaard en anticiperen op mogelijke onevenwichten en gezondheidsproblemen, om onze teeltmethoden aan te passen. Bovendien gebruiken wij verschillende energetische preparaten die specifiek zijn voor de plant, de bodem en de teelt, en die bepaald worden door de maankalender. Op die manier krijgen we druiven van optimale kwaliteit.”

Regio

Anjou-Saumur

AOP

Crémant de Loire, Saumur-Champigny, Saumur Rouge, Saumur Blanc en Saumur Rosé

Druiven

Cabernet Franc, Chenin Blanc

Ontdek de wijnen van Domaine Les Clos Maurice

2023
Cabernet Franc

Een fruitige, elegante neus. Soepele en harmonieuze mond, met aroma’s van pittig vers rood fruit. Elegant en delicaat, mooi in evenwicht. Dit is een wijn om jong te drinken.

15.20

Midi
2020
Cabernet Franc

Deze Cabernet Franc uit de appellatie Saumur-Champigny heeft een intens aroma van kruisbessen en cassis. In de mond krijgen we een aanzet van rijp rood en zwart fruit (aalbes, cassis en kersen), verder stevige maar soepele en versmolten tannines, een goede lengte. Krachtig, zeer complex en evenwichtig. Klasse wijn!

32.90

Volupte Brut Nature
Chenin Blanc

Deze Crémant van Chenin Blanc (90%) en Chardonnay heeft een aroma van rijpe appel en boter. In de smaak herkennen we geel fruit, met een lichte oxydatieve toets. Hij is volledig droog, strak en toch fluwelig en fris, met een lange afdronk. Zonder twijfel één van de betere complexe, evenwichtige en verfijnde Crémants.

28.80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.