NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Yannick Amirault

Yannick Amirault

Yannick stichtte dit iconisch Bourgueil-domein in 1997 en in 2003 kwam zijn zoon Benoît erbij. Ze verbouwen hier 19 ha Cabernet Franc, waarvan een flink deel oudere, dus kwalitatief betere wijnstokken. Twee derde daarvan ligt in de appellatie Bourgueil, één derde in het aangrenzende St. Nicolas-de-Bourgueil.

Het domein draagt sinds 2009 het BIO-label. Het werk in de wijngaard gebeurt volgens de maankalender. Om de wijnstokken te beschermen, worden ze besproeid met biologische kruidenafkooksels.

Yannick en Benoît zijn echte perfectionisten als het gaat over het optimaal tot uiting laten komen van het specifieke karakter van de diverse terroirs. Hun zijdezachte Bourgueils hebben maximaal hun fruit bewaard. En de wijnen worden alsmaar fijner en puurder door een zorgvuldige vinificatie, ondermeer in kegelvormige houten vaten en stenen kruiken.

Alle Amirault-wijnen kunnen trouwens mooi verouderen. Yannick Amirault staat voor de absolute top van de rode Loire-wijnen.

Regio

Touraine

AOP

Bourgueil, St. Nicolas-de-Bourgueil

Druiven

Cabernet Franc

Ontdek de wijnen van Yannick Amirault

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.