La Pièce d’Or

La Pièce d’Or

2023
Cabernet Franc

Een fruitige, elegante neus. Soepele en harmonieuze mond, met aroma’s van pittig vers rood fruit. Elegant en delicaat, mooi in evenwicht. Dit is een wijn om jong te drinken.

15.20

De wijnstokken groeien op een klei-kalksteenbodem. De druiven worden handmatig geoogst en zorgvuldig gesorteerd. Fermentatie met druif-eigen gisten. Na de maceratie gedurende drie weken, rijpt de wijn in afgeknotte kegelvormige betonnen vaten van 50 hl. De vorm en het materiaal van die vaten zorgen voor het verfijnen van de wijn. Zo vaak mogelijk botteling zonder toevoeging van sulfiet.

Wijndomein
Domaine Les Clos Maurice
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Saumur Rouge AOP
Jaargang
2023
Domaine Les Clos Maurice
RegioAnjou-Saumur
Na een aantal jaren in Châteauneuf-du-Pape, dan in Beaujolais en tenslotte bij zijn vader op het familiedomein te hebben gewerkt, nam Mickaël Hardouin in 2007 de leiding over van deze wijngaard van 35 ha, die sinds 2015 biologisch gecertificeerd is. De omschakeling naar biologische landbouw kwam als een vanzelfsprekendheid maar vereiste ook meer...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Kazen, klein wild en gevogelte

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Gamay
2022
Gamay

Explosie van rood en zwart fruit (aardbei, framboos, cassis), zachte tannines, rond en zacht mondgevoel. Frisse, fruitige Gamay.

11.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.