Couplets

Couplets

2020
Cabernet Franc

Zwart fruit, rijpe zwarte kriek, geconcentreerd, kruidig, rokerig. Een krachtige, complexe en evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil.

22.70

De druiven zijn afkomstig van biodynamisch geteelde oude wijnstokken, geplant op klei-kalksteengrond op de top van de heuvels. De wijn rijpt gedurende achttien maanden, waarvan zes op eiken vaten. Groot bewaarpotentieel. Beloond met twee sterren in de Guide Hachette 2024.

Wijndomein
Domaine du Petit Bondieu
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Bourgueil AOP
Jaargang
2020
Domaine du Petit Bondieu
RegioTouraine
Jean-Marc Pichet komt uit een familie van wijnbouwers sinds generaties;  in 1976 startte hij met het Domaine du Petit Bondieu. In 2012 nam zijn zoon Thomas het landgoed over. Vandaag leidt hij een team van vijf mensen en blijft hij het familielandgoed verder ontwikkelen: in 2020 is de proefruimte verbouwd en in 2021...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Eendenborst, rundsrib, wild; tajine van lamsvlees

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Château de la Grille
2020
Cabernet Franc

Deels opgevoed in barrique en deels in inox cuve, daarna 2 jaar rijping op fles. Aroma’s en smaken van sous-bois, tabak, leder, kruiden, zwart fruit. Een volle, rijke en complexe Cabernet Franc met fluwelige tannines, voldoende zuren, een subtiele houttoets en rokerigheid en een lange afdronk.

25.40

Vinifera – Côt
2016
Côt

Donkere, bijna zwarte wijn van Côt, in andere regio’s beter gekend als Malbec. Aroma’s en smaken van cassis, aangevuld met bosbessen, bramen, rijpe rode bessen, viooltjes en kruiden. Stevige full-body Côt met fijne tannines en een zacht mondgevoel.

18.95

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.