Les Malgagnes

Les Malgagnes

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Volledig biologisch wijndomein. De wijngaard ligt op een heuvel boven het dorp Saint-Nicolas-de-Bourgueil. Okerkleurige, kleiachtige grond op een ader van kalksteen. Wijnstokken van gemiddeld 60 jaar oud. Volledig handmatige oogst. Alcoholische gisting in afgeknotte houten vaten, met een maceratie van vijf weken. Rijping gedurende 13 maanden (80% in vaten van 450 L, 20% in aardewerken potten). Lovende commentaar van La Revue du Vin de France voor deze Cabernet Franc: “Les Malgagnes dispose d’une réelle finesse d’arômes et de texture.”

Wijndomein
Yannick Amirault
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Saint-Nicolas-de-Bourgueil AOP
Jaargang
2020
Yannick Amirault
RegioTouraine
Yannick stichtte dit iconisch Bourgueil-domein in 1997 en in 2003 kwam zijn zoon Benoît erbij. Ze verbouwen hier 19 ha Cabernet Franc, waarvan een flink deel oudere, dus kwalitatief betere wijnstokken. Twee derde daarvan ligt in de appellatie Bourgueil, één derde in het aangrenzende St. Nicolas-de-Bourgueil. Het domein draagt sinds 2009 het BIO-label....
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Wild, eend, gerijpt rundsvlees

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Couplets
2020
Cabernet Franc

Zwart fruit, rijpe zwarte kriek, geconcentreerd, kruidig, rokerig. Een krachtige, complexe en evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil.

22.70

Château de la Grille
2020
Cabernet Franc

Deels opgevoed in barrique en deels in inox cuve, daarna 2 jaar rijping op fles. Aroma’s en smaken van sous-bois, tabak, leder, kruiden, zwart fruit. Een volle, rijke en complexe Cabernet Franc met fluwelige tannines, voldoende zuren, een subtiele houttoets en rokerigheid en een lange afdronk.

25.40

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16.40

Concerto
2020
Cabernet Franc

Intens aroma, rood en zwart fruit (kersen, bramen), krachtige tannines en voldoende zuren. De houtrijping gedurende 6 tot 8 maanden zorgt voor een lichte houttoets. Dit is een krachtige Cabernet Franc die mooi in balans is.

15.90

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.