Midi

Midi

2020
Cabernet Franc

Deze Cabernet Franc uit de appellatie Saumur-Champigny heeft een intens aroma van kruisbessen en cassis. In de mond krijgen we een aanzet van rijp rood en zwart fruit (aalbes, cassis en kersen), verder stevige maar soepele en versmolten tannines, een goede lengte. Krachtig, zeer complex en evenwichtig. Klasse wijn!

32.90

Het domein is biodynamisch gecertificeerd. De wijnstokken van dit iconische perceel van Clos Maurice groeien op ondiepe klei- en tuffeaugrond. De wijnstokken, die gemiddeld vijftig jaar oud zijn, produceren kleine kwaliteitsdruiven, die wanneer ze goed rijp zijn handmatig worden geoogst. De wijn rijpt in afgeknotte kegelvormige eikenhouten vaten van 50 hl. De vorm en het materiaal van die vaten zorgen voor het verfijnen van de wijn, die met het ouderen alleen maar beter wordt.

Wijndomein
Domaine Les Clos Maurice
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Saumur-Champigny AOP
Jaargang
2020
Domaine Les Clos Maurice
RegioAnjou-Saumur
Na een aantal jaren in Châteauneuf-du-Pape, dan in Beaujolais en tenslotte bij zijn vader op het familiedomein te hebben gewerkt, nam Mickaël Hardouin in 2007 de leiding over van deze wijngaard van 35 ha, die sinds 2015 biologisch gecertificeerd is. De omschakeling naar biologische landbouw kwam als een vanzelfsprekendheid maar vereiste ook meer...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Rood vlees in saus, wild

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Couplets
2020
Cabernet Franc

Zwart fruit, rijpe zwarte kriek, geconcentreerd, kruidig, rokerig. Een krachtige, complexe en evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil.

22.70

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16.40

Concerto
2020
Cabernet Franc

Intens aroma, rood en zwart fruit (kersen, bramen), krachtige tannines en voldoende zuren. De houtrijping gedurende 6 tot 8 maanden zorgt voor een lichte houttoets. Dit is een krachtige Cabernet Franc die mooi in balans is.

15.90

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.