Cuvée André

Cuvée André

2015
Pinot Noir

Deze Pinot Noir komt uit de appellatie Reuilly, naast Sancerre. Hoewel hij 12 maanden in eiken vaten werd opgevoed, is hij geen blockbuster, maar wel fijn, delicaat, met intense aroma’s van rijp rood fruit, peper, zoethout, een zachte rokerige houttoets, voldoende zuren en zachte tannines

16.95

Wijndomein
Domaine Claude Lafond
Druiven
Pinot Noir
Appellatie
Reuilly AOP
Jaargang
2015
Domaine Claude Lafond
RegioCentre-Loire
Claude Lafond heeft dit domein groot gemaakt. Na zijn overlijden in 2015 heeft dochter Nathalie de fakkel met succes overgenomen. Het domein is HVE gecertificeerd. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale, wat inhoudt dat de landbouwpraktijken die op een boerderij worden toegepast het natuurlijke ecosysteem behouden en de druk op het milieu (bodem,...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Gebraden gevogelte, rundsvlees, klein wild

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Petit Mont
2021
Cabernet Franc

Zwart fruit, geconcentreerd, evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil

16.70

La Chapelle
2020
Gamay St. Romain

Deze verfijnde en evenwichtige wijn is gemaakt van de lokale druif Gamay Saint-Romain, aangeplant op de uitlopers van het Centraal Massief. Hij kreeg 11 maanden houtopvoeding in een zogenaamde ‘cuve tronconique’, een afgetopte kegelvormige tank. In de neus is hij gemiddeld intens, halfopen, zeer aromatisch met veel rood fruit. In de mond merken we zijdezachte tannines, een houttoets, bos, kruiden, chocolade, en een lange afdronk.

18.70

Les Cépages Oubliés
2022
Gamay de Bouze à jus rouge

Intens, aromatisch, met rijp rood fruit, een zoete toets, hoge maar zachte tannines, een rond mondgevoel, medium body, soepel. Dit is een zeer aangename wijn gemaakt van de weinig voorkomende Gamay de Bouze à jus rouge.

15.50

Voluptance
2020
Cabernet Franc

Fruitig (zeer rijp rood fruit, aalbessen) en tegelijk vlezig, met versmolten tannines, voldoende zuren, een zacht mondgevoel en een lange afdronk. Een complexe en elegante Cabernet Franc.

12.60

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.