Le Château de la Bonnelière

Le Château de la Bonnelière

2020
Cabernet Franc

Aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, verder kruiden en aardse toetsen. In de mond een fruitige aanzet, daarna kruidig en aards, met een lichte houttoets. De hoge zuren geven structuur, de tannines zijn zacht en versmolten. Dit is een uiterst complexe en verfijnde medium body Cabernet Franc.

19.80

Deze biologische wijn is uitsluitend afkomstig van de wijnstokken rondom het kasteel Château de la Bonnelière. De klei-kalksteenbodem geeft de wijn een mooie elegantie en een frisse en delicate aromatische lengte. De wijn rijpt 12 maanden in demi-muids in de kelders onder het fort van Chinon. Hij kan 5 tot 10 jaar bewaard worden.

Wijndomein
Château de la Bonnelière
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Chinon AOP
Jaargang
2020
Château de la Bonnelière
RegioTouraine
Het 16e -eeuws Château de la Bonnelière, op de linkeroever van Chinon,  is eigendom van de familie Plouzeau. Marc Plouzeau schakelde reeds begin jaren 2000, als één van de eersten in de regio, over naar biologische wijnbouw. De vinificatie gebeurt bovendien met respect voor de druiven en het terroir. De druiven worden met...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Rood vlees. Eigen combinatie: courgette gevuld met rundsgehakt.

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Les Galets
2021
Cabernet Franc

Intense geur, smaken van rood fruit, viooltjes, soepele tannines

14.70

Les Morogues
2020
Pinot Noir

Geconcentreerde en tegelijk zeer verfijnde Pinot Noir. Rood fruit, delicate houttoets, zachte tannines, rond, medium body, verfijnd, met een lange afdronk.

17.95

A Nicolas
2020
Pinot Noir

Deze Pinot Noir uit Sancerre kreeg 12 maanden opvoeding in barrique. Rijp rood fruit, zwarte kers, zoete specerijen, vanille en een subtiele houttoets. Mooi evenwicht en lengte, verfijnd.

24.95

Voluptance
2020
Cabernet Franc

Fruitig (zeer rijp rood fruit, aalbessen) en tegelijk vlezig, met versmolten tannines, voldoende zuren, een zacht mondgevoel en een lange afdronk. Een complexe en elegante Cabernet Franc.

12.60

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.