Clos de la Marche

Clos de la Marche

2020
Chenin Blanc

Aromatische, frisse neus met witte bloemen, pompelmoes en perzik. In de mond elegant, rond, licht mineraal, met evenwichtige zuren, gestructureerd, met een mooie intensiteit en een lange afdronk . Deze rijke en elegante Chenin Blanc uit Savennières vertoont een complexe structuur en smaakpallet.

23.90

Het perceel Clos de la Marche werd iets meer dan 30 jaar geleden beplant op een bodem van schalie, eolisch zand en spiliet.De oogst gebeurt handmatig in verschillende passages, met als doel een optimale rijpheid van de druiven.Lange en gecontroleerde gisting, gevolgd door rijping in houten vaten.

Wijndomein
Domaine du Petit Métris
Druiven
Chenin Blanc
Appellatie
Savennières AOP
Jaargang
2020
Domaine du Petit Métris
RegioAnjou Saumur
Het familiaal landgoed Le Domaine du Petit Métris in de buurt van Anjou bestaat al sinds 1742. Onder leiding van Hervé en Pascal Renou startte in 2019 de overgang naar biologische wijnbouw. Dat was de logische voortzetting van een cultuur met respect voor de natuur, die vele jaren eerder was begonnen. De eerste...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Aperitief, wit vlees, geitenkaas, schelpdieren, pasta al tonno, of om zalig van te genieten bij bijzondere gelegenheden

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

2021
Chardonnay

Geel fruit, tonen van appel en citrus, een goede balans van zuren en rondheid. Dit is een frisse, strakke en levendige Chardonnay.

9.40

Les Sablons
2021
Chenin Blanc

Bloemige en fruitige Chenin Blanc (witte perzik, rijpe appel), met hoge zuren en een lange afdronk. De restsuiker brengt evenwicht door de extra levendigheid.

14.20

2020
Sauvignon Blanc

Deze gastronomische Sauvignon Blanc heeft een open en intens aroma van o.a. abrikoos. De smaak is rijk en vol, met rijp geel fruit (abrikoos) en een lange afdronk. Complex, krachtig en tegelijk elegant.

14.90

Cuvée André
2019
Sauvignon Blanc

Volle, stevige, complexe en aromatische Sauvignon Blanc met botertoetsen, citrus en wit fruit, een delicate houttoets afkomstig van de gedeeltelijke opvoeding in barriques, en een lange afdronk.

16.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.