Chapinière – Touraine

Chapinière – Touraine

2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Wijndomein
Baudry-Dutour
Druiven
Sauvignon Blanc
Appellatie
Touraine Blanc AOP
Jaargang
2022
Baudry-Dutour
RegioLoire (Touraine)
Christophe Baudry, een telg uit een wijnbouwersfamilie in de buurt van Chinon, en Jean-Martin Dutour, een landbouwingenieur én oenoloog, bundelden hun krachten in 2003 om samen het bedrijf Baudry-Dutour op te richten dat intussen zes wijndomeinen beheert waarvan vier in de appellatie Chinon (Château de la Grille, Château de St. Louans, Domaine du...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Zeevruchten, vis, asperges, tonijn- of zalmtartaar, geitenkaas

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Cru Goulaine
2018
Melon de Bourgogne

Dit is een ronde Melon de Bourgogne met tonen van citrus en zeer rijp steenfruit, een zacht mondgevoel, medium body, evenwichtig en verfijnd.

23.30

Silex
2021
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, vuursteen, licht rokerig. De smaak is rijk, goed gestructureerd, mineraal, met een lange fruitige afdronk (perzik). Complex en evenwichtig, kortom een grote Sancerre.

27.30

Gros Plant du Pays Nantais
2022
Folle Blanche

Typisch voor Folle Blanche zijn de hoge zuren, de smaak van citrus (citroen, pompelmoes) en de florale toetsen. Deze wijn is bovendien intens, mineraal en met hints van peer. Score van La Revue du Vin de France: 87

11.40

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.