Gros Plant du Pays Nantais

Gros Plant du Pays Nantais

2022
Folle Blanche

Typisch voor Folle Blanche zijn de hoge zuren, de smaak van citrus (citroen, pompelmoes) en de florale toetsen. Deze wijn is bovendien intens, mineraal en met hints van peer. Score van La Revue du Vin de France: 87

11.40

De wijnstokken worden biologisch geteeld, zijn meer dan 50 jaar oud en staan op een bodem van graniet, niet ver van de Atlantische Oceaan.

Wijndomein
Famille Lieubeau
Druiven
Folle Blanche
Appellatie
Gros Plant du Pays Nantais AOP
Jaargang
2022
Famille Lieubeau
RegioPays Nantais
Het verhaal begint op 10 mei 1816 met Joseph Grégoire, een kind dat als wees wordt opgevangen onder de veranda van het Hôtel Dieu in Nantes. Zijn naam "lieu-beau" dankt hij waarschijnlijk aan de kwaliteit en de gastvrijheid van de plek. Joseph Grégoire Lieubeau groeide op in een familie van wijnbouwers waar hij...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Aperitief, salades en zeevruchten, maar ook rijkere gerechten of gerechten op basis van kaas (tartiflette, raclette)

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Silex
2021
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, vuursteen, licht rokerig. De smaak is rijk, goed gestructureerd, mineraal, met een lange fruitige afdronk (perzik). Complex en evenwichtig, kortom een grote Sancerre.

27.30

Château de la Pierre
2022
Melon de Bourgogne

Het aroma van deze Melon de Bourgogne is ziltig en mineralig. De smaak levendig, rond en zacht, delicaat, pittig, kruidig, met toetsen van perzik en peer, vrij hoge zuren vooral in afdronk. Verfijnde, delicate Muscadet die mooi in balans is.

9.95

La Jouvencelle
2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13.95

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.