NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Marc Verbeek

Hallo, ik ben Marc Verbeek en ik wil mij graag aan je voorstellen. Ik heb een mooie carrière gehad als fiscaal adviseur bij enkele van ‘s werelds grootste internationale audit-, accounting- en belastingadvieskantoren.

Ook was ik een tijdlang docent aan de hogeschool. Hoewel ik dat allemaal met veel inzet en overtuiging heb gedaan, had ik weinig tijd over voor andere passies.

Nu die periode is afgesloten, heb ik wel tijd voor andere dingen. Ik kan nu bijvoorbeeld op de motor stappen en eropuit trekken. Of lange wandelingen maken met Taz, onze grote hond. Ik geef nu ook meer ruimte aan de Bourgondiër in mij. Ik geniet ervan om gezellig uit eten te gaan met mijn vrouwtje Karine of om zelf in de keuken te staan en te experimenteren (met wisselend succes).

De Wijnstroom visie

Als gekwalificeerd sommelier en liefhebber van wijn, ben ik trots om mijn persoonlijk geselecteerde collectie van voornamelijk biologische wijnen met jullie te delen. Bij Wijnstroom geloven we dat een goede wijn niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook de ziel raakt. Daarom hebben we met de grootste zorgvuldigheid wijnen uit ambachtelijke, vaak familiale wijndomeinen gekozen.

Elke fles wijn die je bij Wijnstroom vindt, is met liefde en passie gemaakt door enthousiaste en gedreven wijnbouwers, die elk op hun eigen manier uitdrukking geven aan de bodem, de druif, de regio, …

Certificatie

Ik ben nu gecertificeerd sommelier en heb ook -met onderscheiding- het niveau 2 van de internationaal bekende WSET-opleiding afgerond. WSET staat voor Wine & Spirits Education Trust en biedt in meer dan 70 landen kwalificaties op het gebied van wijn aan.

Maar ik wil mijn wijnkennis nog verder uitbreiden en daarom staat WSET level 3 op mijn programma. Daarnaast volg ik regelmatig lezingen, neem ik deel aan wijnproeverijen, bezoek ik wijndomeinen en ga ik naar gespecialiseerde wijnbeurzen. Ook blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wijnwereld door abonnementen op gerenommeerde tijdschriften zoals Decanter en La Revue du Vin de France.

De keuze voor de Loire regio

Veel wijnregio’s en wijnstijlen spreken me aan, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar wat men “cool climate wijnen” noemt. Dit zijn wijnen die vooral bekendstaan om hun finesse en evenwicht. De keuze voor Loire-wijnen werd gemaakt omdat deze regio een uitgestrekt gebied is met verschillende bodem- en klimaattypes en druivensoorten. Dit zorgt voor een enorme variëteit aan wijnstijlen.

Ik wil jou graag meenemen op ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van Loire-wijnen via een proeverij of een privédegustatie voor een kleine groep. 

Ik help je graag bij het vinden van de wijnen die het beste passen bij jouw gerecht of menu, jouw smaak en jouw budget. Samen gaan we op zoek naar de perfecte wijnervaring.

Bekijk onze online wijnwinkel!

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.