NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Baudry-Dutour

Baudry-Dutour

Christophe Baudry, een telg uit een wijnbouwersfamilie in de buurt van Chinon, en Jean-Martin Dutour, een landbouwingenieur én oenoloog, bundelden hun krachten in 2003 om samen het bedrijf Baudry-Dutour op te richten dat intussen zes wijndomeinen beheert waarvan vier in de appellatie Chinon (Château de la Grille, Château de St. Louans, Domaine du Roncée en Domaine de la Perrière), één in Bourgeuil (Domaine Nau) en één in Touraine / Touraine Chenonceaux (Domaine de la Chapinière).

Naast de wijndomeinen beheren Baudry en Dutour ook nog het prachtige kasteel met park Château de La Grille en een boekhandel annex wijnhandel in het centrum van Tours.

Alle wijndomeinen van Baudry-Dutour dragen het HVE-label, wat inhoudt dat ze met respect voor het milieu werken, zowel in de wijngaard als in de wijnmakerij. Dat resulteert in wijnen die tot de top van hun appellatie behoren.

Regio

Loire (Touraine)

AOP

AOP Chinon, Bourgeuil en Touraine (Chenonceaux)

Druiven

Druiven: Cabernet Franc, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Côt

Ontdek de wijnen van Baudry-Dutour

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

2020
Sauvignon Blanc

Deze gastronomische Sauvignon Blanc heeft een open en intens aroma van o.a. abrikoos. De smaak is rijk en vol, met rijp geel fruit (abrikoos) en een lange afdronk. Complex, krachtig en tegelijk elegant.

14.90

Château de la Grille
2020
Cabernet Franc

Deels opgevoed in barrique en deels in inox cuve, daarna 2 jaar rijping op fles. Aroma’s en smaken van sous-bois, tabak, leder, kruiden, zwart fruit. Een volle, rijke en complexe Cabernet Franc met fluwelige tannines, voldoende zuren, een subtiele houttoets en rokerigheid en een lange afdronk.

25.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.