Château de la Grille

Château de la Grille

2020
Cabernet Franc

Deels opgevoed in barrique en deels in inox cuve, daarna 2 jaar rijping op fles. Aroma’s en smaken van sous-bois, tabak, leder, kruiden, zwart fruit. Een volle, rijke en complexe Cabernet Franc met fluwelige tannines, voldoende zuren, een subtiele houttoets en rokerigheid en een lange afdronk.

25.40

Wijndomein
Baudry-Dutour
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Chinon Rouge AOP
Jaargang
2020
Baudry-Dutour
RegioLoire (Touraine)
Christophe Baudry, een telg uit een wijnbouwersfamilie in de buurt van Chinon, en Jean-Martin Dutour, een landbouwingenieur én oenoloog, bundelden hun krachten in 2003 om samen het bedrijf Baudry-Dutour op te richten dat intussen zes wijndomeinen beheert waarvan vier in de appellatie Chinon (Château de la Grille, Château de St. Louans, Domaine du...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Wild, saignant vlees, rundsstoofpot, kalfsvlees

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Midi
2020
Cabernet Franc

Deze Cabernet Franc uit de appellatie Saumur-Champigny heeft een intens aroma van kruisbessen en cassis. In de mond krijgen we een aanzet van rijp rood en zwart fruit (aalbes, cassis en kersen), verder stevige maar soepele en versmolten tannines, een goede lengte. Krachtig, zeer complex en evenwichtig. Klasse wijn!

32.90

Couplets
2020
Cabernet Franc

Zwart fruit, rijpe zwarte kriek, geconcentreerd, kruidig, rokerig. Een krachtige, complexe en evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil.

22.70

Vinifera – Côt
2016
Côt

Donkere, bijna zwarte wijn van Côt, in andere regio’s beter gekend als Malbec. Aroma’s en smaken van cassis, aangevuld met bosbessen, bramen, rijpe rode bessen, viooltjes en kruiden. Stevige full-body Côt met fijne tannines en een zacht mondgevoel.

18.95

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.