NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine Claude Lafond

Domaine Claude Lafond

Claude Lafond heeft dit domein groot gemaakt. Na zijn overlijden in 2015 heeft dochter Nathalie de fakkel met succes overgenomen.

Het domein is HVE gecertificeerd. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale, wat inhoudt dat de landbouwpraktijken die op een boerderij worden toegepast het natuurlijke ecosysteem behouden en de druk op het milieu (bodem, water, biodiversiteit, enz.) minimaliseren.

Domaine Claude Lafond is dé referentie in de nog jonge Reuilly-appellatie met 9 ha Sauvignon Blanc, 2,5 ha Pinot Gris (waarvan een bleke rosé wordt gemaakt, een ‘vin gris’) en 3,5 ha Pinot Noir.

Dit domein was één van de ontdekkingen op het Salon des Vins de Loire in februari 2020 in Angers, met een gamma dat moeiteloos aan het beste van het nabije Sancerre kan tippen. Zoals de ‘Cuvée André’, genoemd naar de stichter van het domein, André Lafond, de grootvader van Nathalie.

Regio

Centre-Loire

AOP

AOP Reuilly, AOP Valencay, IGP Val de Loire.

Druiven

Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris

Ontdek de wijnen van Domaine Claude Lafond

Cuvée André
2019
Sauvignon Blanc

Volle, stevige, complexe en aromatische Sauvignon Blanc met botertoetsen, citrus en wit fruit, een delicate houttoets afkomstig van de gedeeltelijke opvoeding in barriques, en een lange afdronk.

16.95

Cuvée André
2015
Pinot Noir

Deze Pinot Noir komt uit de appellatie Reuilly, naast Sancerre. Hoewel hij 12 maanden in eiken vaten werd opgevoed, is hij geen blockbuster, maar wel fijn, delicaat, met intense aroma’s van rijp rood fruit, peper, zoethout, een zachte rokerige houttoets, voldoende zuren en zachte tannines

16.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.