NIEUW: Zomerwijnen in de kijker. Ontdek hier onze pakketten in PROMOTIE

Home / Wijndomein / Domaine de la Bougrie

Domaine de la Bougrie

La Bougrie, gelegen in het hart van de Loire-vallei, is een plaats met een rijke geschiedenis, overgeleverd door verschillende generaties. Op het domein van liefst 145 ha maakt het gekwalificeerde, rigoureuze en attente team op basis van acht druivensoorten een breed scala van terroirwijnen in rood, wit en rosé, zowel stil als mousserend, zowel droog als zoet, in 13 verschillende appellaties (AOP en IGP).

De HVE (Haute Valeur Environnementale)-certificering, en de ultramoderne apparatuur met een energiezuinige kelder die uniek is in de Loire-vallei, bevestigen het streven naar duurzaamheid en uitmuntendheid.

Regio

Anjou-Saumur

AOP

Crémant de Loire, Anjou Blanc, Rosé de Loire, Anjou Rouge, Coteaux du Layon, Bonnezeaux

Druiven

Cabernet Franc, Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Grolleau, Pinot Noir, Gamay, Sauvignon Blanc, Chardonnay

Ontdek de wijnen van Domaine de la Bougrie

2021
Chardonnay

Geel fruit, tonen van appel en citrus, een goede balans van zuren en rondheid. Dit is een frisse, strakke en levendige Chardonnay.

9,40

Crémant de Loire Extra Brut
Chardonnay - Cabernet Franc

Open en intens aroma van frisse appel en peer. Zeer droog van smaak met stevige zuren, groene appel, amandel, citruszeste en een lactische toets. Een strakke maar ook evenwichtige en verfijnde Crémant, gemaakt volgens de méthode traditionnelle zoals Champagne, en met een rijping ‘sur lattes’ gedurende twee jaar.

16,80

2018
Chenin Blanc

Bloemige lente aroma’s, verder perzik en rijpe peer, wat mineraliteit. De smaak van deze demi-sec is zeer complex met een mooi evenwicht tussen zoet (rijpe peer, appelsien, restzoet), frisse zuren en een bittere toets.

9,60

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16,40

Privilège
2013
Chenin Blanc

Honingzoete fruitaroma’s. Smaken van geel fruit, honing, konfijt, terwijl voldoende zuren voor evenwicht zorgen, met in de lange afdronk wat gekonfijte mandarine. Dit is een evenwichtige, verfijnde en complexe zoete Chenin Blanc.

18,90

Sec

Sec

2021
Chenin Blanc

Witte bloemen, mineraal, een zacht en rond mondgevoel, met een bittertje in de afdronk.

9,60

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.