NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine des Herbauges

Domaine des Herbauges

Het domein Domaine des Herbauges omvat vijf wijndomeinen die worden geleid door Jérôme Choblet, vierde generatie en één van de beste vertegenwoordigers van de Muscadet-wijnen.

Reeds in 1980 besloot de vader van Jérôme wijn te gaan maken op een milieuvriendelijke manier. Hij was er toen al van overtuigd dat dit de enige manier is om de volledige expressie van het terroir mogelijk te maken en het milieu te beschermen. Sinds 2011 is het domein Terra Vitis gecertifieerd en sinds 2016 ook als Haute Valeur Environnementale.

Bij de vinificatie gaat zeer veel aandacht naar het behouden van de aroma’s en de frisheid van de druiven.

De most (ongefermenteerd druivensap) wordt gekoeld en op een temperatuur tussen 7 en 9°C gehouden gedurende een koude bezinkingsperiode van maximaal 48 uur. Het doel is om de maximale expressie van het fruit en het terroir te behouden. Wanneer de zwaarste deeltjes door de zwaartekracht op natuurlijke wijze naar de bodem vallen, wordt het bovenste heldere sap afgetapt. Dit proces noemt men ‘le soutirage à froid’.

De gisting begint langzaam na 3 tot 5 dagen. De temperatuur wordt continu en zorgvuldig gecontroleerd om de aroma’s en frisheid die specifiek zijn voor elk van de druivensoorten en terroirs te benadrukken. Het duurt tussen 15 en 18 dagen voordat natuurlijke gisten suiker in alcohol omzetten.

De Muscadet Côtes de Grandlieu Sur Lie rijpt tussen 7 en 14 maanden op de droesem (‘sur lie’). Dat is residu in de wijn die voornamelijk bestaat ​​uit inactieve gisten die na de gisting zijn achtergebleven.

Regio

Pays Nantais

AOP

AOP Muscadet-Côtes-de-Grandlieu, AOP Saumur, IGP Val-de-Loire

Druiven

Melon de Bourgogne, Chenin Blanc, Grolleau Gris, Chardonnay

Ontdek de wijnen van Domaine des Herbauges

Château de la Pierre
2022
Melon de Bourgogne

Het aroma van deze Melon de Bourgogne is ziltig en mineralig. De smaak levendig, rond en zacht, delicaat, pittig, kruidig, met toetsen van perzik en peer, vrij hoge zuren vooral in afdronk. Verfijnde, delicate Muscadet die mooi in balans is.

9.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.