NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine du Champ Chapron

Domaine du Champ Chapron

Het Domaine du Champ Chapron, een familiebezit en een wijngaard sinds de 17e eeuw, ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Nantes en wordt sinds 1999 geleid door Carmen Suteau.

Het is één van de grote wijngaarden van de Loire-vallei voor witte wijn, met ook een productie van roséwijnen, en een beetje rode. Zowel droog als zoet, en zowel stil als mousserend. Maar altijd typisch, pittig en met nogal wat mineraliteit.

Het Domaine du Champ Chapron is de laatste wijnbouwer in de regio Nantes die ook koeien kweekt.

Door die traditie verder te zetten kent de boerderij een onvergelijkbare biodiversiteit. Het Domaine du Champ Chapron is gecertificeerd als Haute Valeur Environnementale (HVE) sinds 2014. Dat houdt in:

  • Behoud van gebieden zonder landbouwactiviteit zoals heggen, bomen, watertjes, sloten of oude braakliggende landbouwpercelen.
  • Toepassing van alternatieve technieken die het ecosysteem respecteren. Zo werden er bijvoorbeeld bijenkasten geplaatst.

Carmen:  “We proberen onze wijnstokken een evenwichtig en natuurlijk ecosysteem te bieden met levende, rijke bodems die de basis zijn van actieve en gediversifieerde organismen. Biodiversiteit brengt balans, gezondheid en energie in onze bodem.”

Regio

Pays Nantais

AOP

Muscadet Coteaux de la Loire, Gros Plant du Pays Nantais, Coteaux d’Ancenis, Val de Loire

Druiven

Melon de Bourgogne, Folle Blanche, Pinot Gris, Sauvignon Gris, Chardonnay, Gamay, Grolleau

Ontdek de wijnen van Domaine du Champ Chapron

Le Clos du Grand Bois
2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.