Le Clos du Grand Bois

Le Clos du Grand Bois

2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

Deze Muscadet -slechts geproduceerd in kleine hoeveelheden- is afkomstig van oude wijnstokken op een specifiek terroir genaamd Clos du Grand Terroir, met een ondergrond van mica-leisteen, amfibolieten en migmatische gneis van de oevers van de Loire. De wijngaard ligt op een hoogte tussen de 40 en 70 meter met hellingen van 3% tot 7% ​. Vinificatie: de wijnen rijpen op de droesem in ondergrondse glazen of zandstenen vaten. Regelmatig roeren en botteling 18 maanden na de oogst. Kan gemakkelijk 10 jaar bewaren.

Wijndomein
Domaine du Champ Chapron
Druiven
Melon de Bourgogne
Appellatie
Muscadet Coteaux de la Loire AOP
Jaargang
2018
Domaine du Champ Chapron
RegioPays Nantais
Het Domaine du Champ Chapron, een familiebezit en een wijngaard sinds de 17e eeuw, ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Nantes en wordt sinds 1999 geleid door Carmen Suteau. Het is één van de grote wijngaarden van de Loire-vallei voor witte wijn, met ook een productie van roséwijnen, en een beetje rode....
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Deze Melon de Bourgogne is verrassend ruim te combineren: carpaccio van Sint-Jacobsvruchten, vis in saus, foie gras, geitenkaas

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Silex
2021
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, vuursteen, licht rokerig. De smaak is rijk, goed gestructureerd, mineraal, met een lange fruitige afdronk (perzik). Complex en evenwichtig, kortom een grote Sancerre.

27.30

La Jouvencelle
2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13.95

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.