Silex

Silex

2021
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, vuursteen, licht rokerig. De smaak is rijk, goed gestructureerd, mineraal, met een lange fruitige afdronk (perzik). Complex en evenwichtig, kortom een grote Sancerre.

27.30

De druiven van elk bodemtype worden afzonderlijk gevinifieerd om de eigenheid van elk terroir tot uitdrukking te brengen. Zoals de naam doet vermoeden, zijn de druiven voor deze wijn aangeplant op silex terroirs op de Sancerre-heuvel.

Wijndomein
Domaine Serge Laporte
Druiven
Sauvignon Blanc
Appellatie
Sancerre AOP
Jaargang
2021
Domaine Serge Laporte
RegioCentre Loire
Al zeven generaties lang  bestaat dit familiebedrijf, dat gelegen is in het charmante dorpje Chavignol aan de poorten van Sancerre. De grootste aandacht gaat naar de verschillende terroirs, want die bepalen de complexiteit van de wijnen: druiven van de verschillende percelen worden afzonderlijk gevinifieerd, om zo hun eigenheid te benadrukken. In de wijngaard...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Aperitief, schaal- en schelpdieren, oesters, vis met saus, zoals gebraden zalmfilet met ui- mosterdsaus

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Château de la Pierre
2022
Melon de Bourgogne

Het aroma van deze Melon de Bourgogne is ziltig en mineralig. De smaak levendig, rond en zacht, delicaat, pittig, kruidig, met toetsen van perzik en peer, vrij hoge zuren vooral in afdronk. Verfijnde, delicate Muscadet die mooi in balans is.

9.95

Gros Plant du Pays Nantais
2022
Folle Blanche

Typisch voor Folle Blanche zijn de hoge zuren, de smaak van citrus (citroen, pompelmoes) en de florale toetsen. Deze wijn is bovendien intens, mineraal en met hints van peer. Score van La Revue du Vin de France: 87

11.40

La Jouvencelle
2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13.95

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.