Cru Goulaine

Cru Goulaine

2018
Melon de Bourgogne

Dit is een ronde Melon de Bourgogne met tonen van citrus en zeer rijp steenfruit, een zacht mondgevoel, medium body, evenwichtig en verfijnd.

23.30

De wijnstokken worden biologisch geteeld, zijn meer dan 40 jaar oud, zijn ideaal gelegen en geven lage rendementen, allemaal indicatoren van kwaliteit. De wijn rijpt 24 maanden sur lie, in ondergrondse cuves. Score van Jancis Robinson 17,5/20.

Wijndomein
Famille Lieubeau
Druiven
Melon de Bourgogne
Appellatie
Muscadet Sèvre et Maine - Cru Goulaine AOP
Jaargang
2018
Famille Lieubeau
RegioPays Nantais
Het verhaal begint op 10 mei 1816 met Joseph Grégoire, een kind dat als wees wordt opgevangen onder de veranda van het Hôtel Dieu in Nantes. Zijn naam "lieu-beau" dankt hij waarschijnlijk aan de kwaliteit en de gastvrijheid van de plek. Joseph Grégoire Lieubeau groeide op in een familie van wijnbouwers waar hij...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Kreeft, vis in botersaus, coquilles, gekonfijte lamsschouder

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Silex
2021
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc met aroma’s van witte bloemen, abrikoos, vuursteen, licht rokerig. De smaak is rijk, goed gestructureerd, mineraal, met een lange fruitige afdronk (perzik). Complex en evenwichtig, kortom een grote Sancerre.

27.30

Le Clos du Grand Bois
2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.