NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Famille Lieubeau

Famille Lieubeau

Het verhaal begint op 10 mei 1816 met Joseph Grégoire, een kind dat als wees wordt opgevangen onder de veranda van het Hôtel Dieu in Nantes. Zijn naam “lieu-beau” dankt hij waarschijnlijk aan de kwaliteit en de gastvrijheid van de plek. Joseph Grégoire Lieubeau groeide op in een familie van wijnbouwers waar hij het vak heeft geleerd. Hij is de stichter van de familie en van het wijndomein.

Sinds meer dan 200 jaar baat de familie Lieubeau haar wijndomein uit in de regio Muscadet, dicht bij de Atlantische Oceaan en Nantes. Een regio met ideale omstandigheden om grote witte wijnen te maken.

In 2015 schakelde de familie over naar biologische landbouw.

De bodem wordt omgeploegd of met gras begroeid en de wijnstokken worden verzorgd met natuurlijke elementen (mineralen, planten, dieren) met diep respect voor het terroir. In de oudste wijngaarden grazen tijdens de winter schapen en wordt de grond het hele jaar door bewerkt te paard.

Het plukken van de druiven gebeurt met de hand, voor de fermentatie worden enkel druif-eigen gisten gebruikt en de wijn rijpt meerdere jaren ‘sur lie’ in ondergrondse vaten.

Regio

Pays Nantais

AOP

Gros Plant du Pays Nantais, Muscadet Sèvre et Maine sur Lie, Muscadet Sèvre et Maine Cru Goulaine

Druiven

Melon de Bourgogne, Folle Blanche

Ontdek de wijnen van Famille Lieubeau

Cru Goulaine
2018
Melon de Bourgogne

Dit is een ronde Melon de Bourgogne met tonen van citrus en zeer rijp steenfruit, een zacht mondgevoel, medium body, evenwichtig en verfijnd.

23.30

Gros Plant du Pays Nantais
2022
Folle Blanche

Typisch voor Folle Blanche zijn de hoge zuren, de smaak van citrus (citroen, pompelmoes) en de florale toetsen. Deze wijn is bovendien intens, mineraal en met hints van peer. Score van La Revue du Vin de France: 87

11.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.