La Jouvencelle

La Jouvencelle

2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13.95

Biologisch wijndomein.Bodem: kleiachtig zand op kalksteen (tuffeau). Opvoeding in inox cuves. Enkele van de vele behaalde prijzen: Médaille d’Argent Challenge Millésime Bio (2023, 2022 en 2021), Médaille d’Argent International Wine Challenge (2020), Liger d’Argent (2021), Médaille d’Argent Concours des Vins du Val de Loire (2019), Médaille de Bronze Decanter (2016)….

Wijndomein
Domaine de Rocheville
Druiven
Chenin Blanc
Appellatie
Saumur Blanc AOP
Jaargang
2021
Domaine de Rocheville
RegioAnjou-Saumur
Philippe Porché startte in 2004 van nul met het Domaine de Rocheville in de prestigieuze Saumur-Champigny-appellatie. In 2014 liet hij een spiksplinternieuw, ultramodern gebouw optrekken met ook het neusje van de zalm qua vinificatie-materiaal. Intussen heeft Philippe Porché het geschopt tot voorzitter van de vereniging van alle Saumur-wijnen. Zijn droge witte Saumur Blanc...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Zeevruchten, gegrilde vis, scampi’s, tajine, geitenkaas

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Gros Plant du Pays Nantais
2022
Folle Blanche

Typisch voor Folle Blanche zijn de hoge zuren, de smaak van citrus (citroen, pompelmoes) en de florale toetsen. Deze wijn is bovendien intens, mineraal en met hints van peer. Score van La Revue du Vin de France: 87

11.40

Le Clos du Grand Bois
2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.