NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet

Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet

Het Domaine de la Charmoise bestaat sinds 1921 en wordt momenteel geleid door Jean-Sébastien Marionnet. De bodem van de wijngaarden bestaat uit steenachtige klei met zand of grind. Het domein bezit de oudste wijngaard van Frankrijk, aangeplant tussen 1820 en 1840.

Naast de uitbundig fruitige Touraine Sauvignon en Touraine Gamay hebben alle wijnen van dit domein iets unieks en iets zeldzaams.

Zo is er het ‘Vinifera’-gamma met cuvees (Sauvignon in wit en Côt in rood) gemaakt van druiven van niet-geënte wijnstokken. Dus zoals die bestonden vóór de phylloxéra vanaf 1864 quasi alle Europese wijngaarden vernietigde.

De ‘Première Vendange’ is dan weer gevinifieerd zonder sulfieten.

En ‘Les Cépages Oubliées’ tenslotte is gemaakt van de Gamay de Bouze, een uiterst zeldzame, uit de streek van Beaune afkomstige Gamay-variëteit met rood sap (terwijl de gewone Gamay-druif wit sap heeft en de kleuring van de wijn ontstaat door de schil van de druif).

Alle druiven worden biologisch geteeld. Er wordt niet in eiken vaten gevinifieerd om maximaal het fruit in het bouquet te bewaren. De Marionnets raden aan om ook al hun rode wijnen fris te drinken, tussen 12° en 14°.

Regio

Touraine

AOP

AOP Touraine, IGP Val de Loire

Druiven

Gamay, Sauvignon Blanc, Côt

Ontdek de wijnen van Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet

Gamay
2022
Gamay

Explosie van rood en zwart fruit (aardbei, framboos, cassis), zachte tannines, rond en zacht mondgevoel. Frisse, fruitige Gamay.

11.95

Les Cépages Oubliés
2022
Gamay de Bouze à jus rouge

Intens, aromatisch, met rijp rood fruit, een zoete toets, hoge maar zachte tannines, een rond mondgevoel, medium body, soepel. Dit is een zeer aangename wijn gemaakt van de weinig voorkomende Gamay de Bouze à jus rouge.

15.50

Vinifera – Côt
2016
Côt

Donkere, bijna zwarte wijn van Côt, in andere regio’s beter gekend als Malbec. Aroma’s en smaken van cassis, aangevuld met bosbessen, bramen, rijpe rode bessen, viooltjes en kruiden. Stevige full-body Côt met fijne tannines en een zacht mondgevoel.

18.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.