Vinifera

Vinifera

2016
Côt

Donkere, bijna zwarte wijn van Côt, in andere regio’s beter gekend als Malbec. Aroma’s en smaken van cassis, aangevuld met bosbessen, bramen, rijpe rode bessen, viooltjes en kruiden. Stevige full-body Côt met fijne tannines en een zacht mondgevoel.

18.95

Het domein is bio gecertifieerd. De druiven komen van niet geënte wijnstokken (“franc de pieds”). De wijn wordt opgevoed in inox cuves.

Wijndomein
Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet
Druiven
Côt
Appellatie
Touraine AOP
Jaargang
2016
Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet
RegioTouraine
Het Domaine de la Charmoise bestaat sinds 1921 en wordt momenteel geleid door Jean-Sébastien Marionnet. De bodem van de wijngaarden bestaat uit steenachtige klei met zand of grind. Het domein bezit de oudste wijngaard van Frankrijk, aangeplant tussen 1820 en 1840. Naast de uitbundig fruitige Touraine Sauvignon en Touraine Gamay hebben alle wijnen...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Saignant rundsvlees of rosé lamsvlees

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Midi
2020
Cabernet Franc

Deze Cabernet Franc uit de appellatie Saumur-Champigny heeft een intens aroma van kruisbessen en cassis. In de mond krijgen we een aanzet van rijp rood en zwart fruit (aalbes, cassis en kersen), verder stevige maar soepele en versmolten tannines, een goede lengte. Krachtig, zeer complex en evenwichtig. Klasse wijn!

32.90

Couplets
2020
Cabernet Franc

Zwart fruit, rijpe zwarte kriek, geconcentreerd, kruidig, rokerig. Een krachtige, complexe en evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil.

22.70

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.