Concerto

Concerto

2020
Cabernet Franc

Intens aroma, rood en zwart fruit (kersen, bramen), krachtige tannines en voldoende zuren. De houtrijping gedurende 6 tot 8 maanden zorgt voor een lichte houttoets. Dit is een krachtige Cabernet Franc die mooi in balans is.

15.90

De druiven zijn afkomstig van de oudste wijnstokken (gemiddeld 60 tot 80 jaar). Deze wijn wordt alleen maar beter met de jaren.

Wijndomein
Domaine de la Jarnoterie
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Saint-Nicolas-de-Bourgueil AOP
Jaargang
2020
Domaine de la Jarnoterie
RegioTouraine
In het hart van de appellatie Saint-Nicolas de Bourgueil ligt de Vignoble de la Jarnoterie, een familiebezit sinds vijf generaties, opgericht in 1893. Drie bijzondere factoren kenmerken de wijngaarden: Klimaat: de wijngaarden zijn gericht op het zuiden en beschermd tegen de noordenwinden door het bos, wat resulteert in een uitzonderlijk microklimaat. Terroir: de...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Eendenborst, entrecote, wild

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Midi
2020
Cabernet Franc

Deze Cabernet Franc uit de appellatie Saumur-Champigny heeft een intens aroma van kruisbessen en cassis. In de mond krijgen we een aanzet van rijp rood en zwart fruit (aalbes, cassis en kersen), verder stevige maar soepele en versmolten tannines, een goede lengte. Krachtig, zeer complex en evenwichtig. Klasse wijn!

32.90

Château de la Grille
2020
Cabernet Franc

Deels opgevoed in barrique en deels in inox cuve, daarna 2 jaar rijping op fles. Aroma’s en smaken van sous-bois, tabak, leder, kruiden, zwart fruit. Een volle, rijke en complexe Cabernet Franc met fluwelige tannines, voldoende zuren, een subtiele houttoets en rokerigheid en een lange afdronk.

25.40

2020
Cabernet Franc

Opgevoed deels in barrique en deels in stenen kruiken. Open en intens aroma van rijp rood fruit, zoals kersen. Krachtige, volle wijn met impressies van rijp rood fruit (neuzekes) en balsamico, rokerig, eerder lage zuren en stevige tannines, die met de tijd nog zullen verzachten.

26.90

Les Trois Terroirs
2017
Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon

De combinatie van 80% Cabernet Franc met 20% Cabernet Sauvignon en de rijping in eiken vaten gedurende 12 maanden zorgen voor een krachtige full body wijn met stevige maar zachte en versmolten tannines en een rokerige toets. Het zwart en rood fruit en de zuren brengen evenwicht in deze delicate blend.

16.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.