Les Cépages Oubliés

Les Cépages Oubliés

2022
Gamay de Bouze à jus rouge

Intens, aromatisch, met rijp rood fruit, een zoete toets, hoge maar zachte tannines, een rond mondgevoel, medium body, soepel. Dit is een zeer aangename wijn gemaakt van de weinig voorkomende Gamay de Bouze à jus rouge.

15.50

Biologisch domein, dat als enige in Frankrijk wijn maakt van de zo goed als verdwenen druif Gamay de Bouze à jus rouge. Dat is een Gamay variëteit die afkomstig zou zijn van Bourgogne, en die -in tegenstelling tot de meeste andere druiven- rood sap heeft. Gekoeld te drinken (12 tot 14°)

Wijndomein
Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet
Druiven
Gamay de Bouze à jus rouge
Appellatie
Val de Loire IGP
Jaargang
2022
Domaine de la Charmoise - Henry Marionnet
RegioTouraine
Het Domaine de la Charmoise bestaat sinds 1921 en wordt momenteel geleid door Jean-Sébastien Marionnet. De bodem van de wijngaarden bestaat uit steenachtige klei met zand of grind. Het domein bezit de oudste wijngaard van Frankrijk, aangeplant tussen 1820 en 1840. Naast de uitbundig fruitige Touraine Sauvignon en Touraine Gamay hebben alle wijnen...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Gevogelte, vlees in saus

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Cuvée André
2015
Pinot Noir

Deze Pinot Noir komt uit de appellatie Reuilly, naast Sancerre. Hoewel hij 12 maanden in eiken vaten werd opgevoed, is hij geen blockbuster, maar wel fijn, delicaat, met intense aroma’s van rijp rood fruit, peper, zoethout, een zachte rokerige houttoets, voldoende zuren en zachte tannines

16.95

Les Galets
2021
Cabernet Franc

Intense geur, smaken van rood fruit, viooltjes, soepele tannines

14.70

Petit Mont
2021
Cabernet Franc

Zwart fruit, geconcentreerd, evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil

16.70

Voluptance
2020
Cabernet Franc

Fruitig (zeer rijp rood fruit, aalbessen) en tegelijk vlezig, met versmolten tannines, voldoende zuren, een zacht mondgevoel en een lange afdronk. Een complexe en elegante Cabernet Franc.

12.60

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.