Les Morogues

Les Morogues

2020
Pinot Noir

Geconcentreerde en tegelijk zeer verfijnde Pinot Noir. Rood fruit, delicate houttoets, zachte tannines, rond, medium body, verfijnd, met een lange afdronk.

17.95

Biologisch gecertificeerd domein. De druiven voor deze Pinot Noir zijn een assemblage van drie percelen die bodems van Kimmeridge mergel en Portland kalksteen combineren. Opvoeding gedurende één jaar in houten foudres. La Revue du Vin de France noemt het een schitterende expressie van Pinot Noir: “Superbe expression du pinot noir récolté à une maturité juste. Les parfums de fruits rouges encadrés par la froideur ligérienne attirent tout de suite. Une chair pulpeuse et finement poivré se dégage jusqu’à une finale dynamique, finement tannique.” Score 92

Wijndomein
Domaine Pellé
Druiven
Pinot Noir
Appellatie
Menetou-Salon AOP
Jaargang
2020
Domaine Pellé
RegioCentre-Loire
Het domein Pellé, geleid door de derde generatie in de persoon van Paul-Henry Pellé, is dé referentie van de appellatie Menetou-Salon, die lang in de schaduw stond van het nabije Sancerre. Het gamma is zeer homogeen en betrouwbaar. Er wordt voortdurend gezocht naar een maximale expressie van de diverse terroirs. Hiervoor moet de...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Gevogelte, varkensvlees, kalfsvlees

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

La Chapelle
2020
Gamay St. Romain

Deze verfijnde en evenwichtige wijn is gemaakt van de lokale druif Gamay Saint-Romain, aangeplant op de uitlopers van het Centraal Massief. Hij kreeg 11 maanden houtopvoeding in een zogenaamde ‘cuve tronconique’, een afgetopte kegelvormige tank. In de neus is hij gemiddeld intens, halfopen, zeer aromatisch met veel rood fruit. In de mond merken we zijdezachte tannines, een houttoets, bos, kruiden, chocolade, en een lange afdronk.

18.70

A Nicolas
2020
Pinot Noir

Deze Pinot Noir uit Sancerre kreeg 12 maanden opvoeding in barrique. Rijp rood fruit, zwarte kers, zoete specerijen, vanille en een subtiele houttoets. Mooi evenwicht en lengte, verfijnd.

24.95

Voluptance
2020
Cabernet Franc

Fruitig (zeer rijp rood fruit, aalbessen) en tegelijk vlezig, met versmolten tannines, voldoende zuren, een zacht mondgevoel en een lange afdronk. Een complexe en elegante Cabernet Franc.

12.60

Le Château de la Bonnelière
2020
Cabernet Franc

Aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, verder kruiden en aardse toetsen. In de mond een fruitige aanzet, daarna kruidig en aards, met een lichte houttoets. De hoge zuren geven structuur, de tannines zijn zacht en versmolten. Dit is een uiterst complexe en verfijnde medium body Cabernet Franc.

19.80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.