NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Home / Wijndomein / Domaine du Petit Bondieu

Domaine du Petit Bondieu

Jean-Marc Pichet komt uit een familie van wijnbouwers sinds generaties;  in 1976 startte hij met het Domaine du Petit Bondieu.

In 2012 nam zijn zoon Thomas het landgoed over. Vandaag leidt hij een team van vijf mensen en blijft hij het familielandgoed verder ontwikkelen: in 2020 is de proefruimte verbouwd en in 2021 werd de wijnkelder uitgebreid.

Geïntrigeerd door de diversiteit van de verschillende terroirs, hebben Jean-Marc en Thomas het landgoed altijd geëxploiteerd met als doel kwaliteitswijnen te produceren, met respect voor het milieu. Deze overtuiging bevestigde Thomas door in 2010 het certificaat Biologische Landbouw te behalen.

De wijngaard van 25 hectare is gelegen in het hart van de appellatie Bourgueil (plus een klein deel in Chinon), en is uitsluitend beplant met Cabernet Franc. Je kan twee duidelijk verschillende terroirs onderscheiden. Op de terrassen zorgen de zandgronden voor fruitige en aromatische wijnen die jong kunnen gedronken worden. Op de hellingen zorgen de klei-kalksteenbodems voor “tuffeau” wijnen, robuust en tannine-rijk, die na rijping in vaten en enkele jaren in de kelder hun volledige ontwikkeling bereiken.

Regio

Touraine

AOP

Bourgueil, Chinon

Druiven

Cabernet Franc, Chenin Blanc

Ontdek de wijnen van Domaine du Petit Bondieu

Couplets
2020
Cabernet Franc

Zwart fruit, rijpe zwarte kriek, geconcentreerd, kruidig, rokerig. Een krachtige, complexe en evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil.

22.70

Petit Mont
2021
Cabernet Franc

Zwart fruit, geconcentreerd, evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil

16.70

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.