Petit Mont

Petit Mont

2021
Cabernet Franc

Zwart fruit, geconcentreerd, evenwichtige Cabernet Franc uit Bourgueil

16.70

Biodynamisch wijndomein

Wijndomein
Domaine du Petit Bondieu
Druiven
Cabernet Franc
Appellatie
Bourgueil AOP
Jaargang
2021
Domaine du Petit Bondieu
RegioTouraine
Jean-Marc Pichet komt uit een familie van wijnbouwers sinds generaties;  in 1976 startte hij met het Domaine du Petit Bondieu. In 2012 nam zijn zoon Thomas het landgoed over. Vandaag leidt hij een team van vijf mensen en blijft hij het familielandgoed verder ontwikkelen: in 2020 is de proefruimte verbouwd en in 2021...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Wit vlees, lichte maaltijden, gegrild vlees

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Les Morogues
2020
Pinot Noir

Geconcentreerde en tegelijk zeer verfijnde Pinot Noir. Rood fruit, delicate houttoets, zachte tannines, rond, medium body, verfijnd, met een lange afdronk.

17.95

A Nicolas
2020
Pinot Noir

Deze Pinot Noir uit Sancerre kreeg 12 maanden opvoeding in barrique. Rijp rood fruit, zwarte kers, zoete specerijen, vanille en een subtiele houttoets. Mooi evenwicht en lengte, verfijnd.

24.95

Voluptance
2020
Cabernet Franc

Fruitig (zeer rijp rood fruit, aalbessen) en tegelijk vlezig, met versmolten tannines, voldoende zuren, een zacht mondgevoel en een lange afdronk. Een complexe en elegante Cabernet Franc.

12.60

Le Château de la Bonnelière
2020
Cabernet Franc

Aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, verder kruiden en aardse toetsen. In de mond een fruitige aanzet, daarna kruidig en aards, met een lichte houttoets. De hoge zuren geven structuur, de tannines zijn zacht en versmolten. Dit is een uiterst complexe en verfijnde medium body Cabernet Franc.

19.80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.