Diogène Amphore

Diogène Amphore

2018
Gamay St. Romain

Deze elegante en complexe wijn is gemaakt van de lokale druif Gamay Saint-Romain, aangeplant op de uitlopers van het Centraal Massief. Hij rijpte 6 maanden in amforen van 750 liter. Barstend van (rood) fruit, kruidig, hoge en evenwichtige zuren, lange afdronk. Rond, fijn, elegant, complex.

29,90

Biodynamisch wijndomein.

Score van La Revue du Vin de France: 92

Commentaar: “Vinifié et élevé en amphores, Diogène est une cuvée audacieuse et réussie, qui nous régale par sa densité, son énergie et son allonge.”  (De in amforen gevinifieerde en gerijpte Diogène is een gedurfde en geslaagde cuvée die ons verrukt met zijn dichtheid, energie en lengte.)

 

Domaine des Pothiers
RegioAuvergne
De appellatie 'Côte Roannaise' is het wijngebied dat het dichtst bij de bron van de Loire ligt, 400 à 500 meter hoog op de eerste flanken van het Centraal Massief. De lokale cépage voor rode wijnen is er de Gamay Saint-Romain, een variante van de Gamay-druif uit de Beaujolais. De Gamay Saint-Romain wordt...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Fijne vleesgerechten, of om gewoon van te genieten.

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Cuvée André
2015
Pinot Noir

Deze Pinot Noir komt uit de appellatie Reuilly, naast Sancerre. Hoewel hij 12 maanden in eiken vaten werd opgevoed, is hij geen blockbuster, maar wel fijn, delicaat, met intense aroma’s van rijp rood fruit, peper, zoethout, een zachte rokerige houttoets, voldoende zuren en zachte tannines

16,95

Les Galets
2021
Cabernet Franc

Intense geur, smaken van rood fruit, viooltjes, soepele tannines

14,70

A Nicolas
2020
Pinot Noir

Deze Pinot Noir uit Sancerre kreeg 12 maanden opvoeding in barrique. Rijp rood fruit, zwarte kers, zoete specerijen, vanille en een subtiele houttoets. Mooi evenwicht en lengte, verfijnd.

24,95

Le Château de la Bonnelière
2020
Cabernet Franc

Aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, verder kruiden en aardse toetsen. In de mond een fruitige aanzet, daarna kruidig en aards, met een lichte houttoets. De hoge zuren geven structuur, de tannines zijn zacht en versmolten. Dit is een uiterst complexe en verfijnde medium body Cabernet Franc.

19,80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.