Troglydote- Brut

Troglydote- Brut

Chenin Blanc

Deze licht gedoseerde schuimwijn is gemaakt van 100% Chenin Blanc volgens de ‘méthode traditionnelle’ en kreeg 24 maanden opvoeding ‘sur lattes’. Hij is open en intens, met wit fruit en gist in de neus, en acacia, appel en peer in de mond. Lange afdronk met een aangenaam bittertje, complex.

13.95

Wijndomein
Domaine Alain Robert
Druiven
Chenin Blanc
Appellatie
Vouvray AOP
Jaargang
-
Domaine Alain Robert
RegioTouraine
Alain Robert heeft de laatste jaren geleidelijk de teugels van het 50 jaar jonge familiedomein doorgegeven aan zoon Cyril en dochter Catherine, die de stiel leerde bij Jacky Blot. Samen maken ze heel lekkere bruisende en droge Vouvray in hun uit de tuffeau rotsen gekapte kelders. De schuimwijnen worden gemaakt volgens de méthode...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Aperitief

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Volupte Brut Nature
Chenin Blanc

Deze Crémant van Chenin Blanc (90%) en Chardonnay heeft een aroma van rijpe appel en boter. In de smaak herkennen we geel fruit, met een lichte oxydatieve toets. Hij is volledig droog, strak en toch fluwelig en fris, met een lange afdronk. Zonder twijfel één van de betere complexe, evenwichtige en verfijnde Crémants.

28.80

Chenin Blanc

Veel fijne belletjes, fris en fruitig (appel, peer), mineralig, soepel en toch strak, met een lange afdronk.

14.90

Crémant de Loire Extra Brut
Chardonnay - Cabernet Franc

Open en intens aroma van frisse appel en peer. Zeer droog van smaak met stevige zuren, groene appel, amandel, citruszeste en een lactische toets. Een strakke maar ook evenwichtige en verfijnde Crémant, gemaakt volgens de méthode traditionnelle zoals Champagne, en met een rijping ‘sur lattes’ gedurende twee jaar.

16.80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.