Volupte Brut Nature

Volupte Brut Nature

Chenin Blanc

Deze Crémant van Chenin Blanc (90%) en Chardonnay heeft een aroma van rijpe appel en boter. In de smaak herkennen we geel fruit, met een lichte oxydatieve toets. Hij is volledig droog, strak en toch fluwelig en fris, met een lange afdronk. Zonder twijfel één van de betere complexe, evenwichtige en verfijnde Crémants.

28.80

Het domein is biodynamisch gecertificeerd. De Crémant wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle, zoals Champagne. Met een eerste alcoholische gisting in oude vaten van Franse eik, daarna een rijping gedurende bijna 8 maanden in nieuwe vaten, tot de botteling. De tweede gisting op fles en rijping ‘sur lattes’ gedurende minstens 15 maanden vinden plaats in de uit tuffeau uitgehouwen kelders van het domein. Bij het degorgeren wordt geen suiker toegevoegd. Het resultaat is een ultra brut schuimwijn.

Wijndomein
Domaine Les Clos Maurice
Druiven
Chenin Blanc
Appellatie
Crémant de Loire AOP
Jaargang
-
Domaine Les Clos Maurice
RegioAnjou-Saumur
Na een aantal jaren in Châteauneuf-du-Pape, dan in Beaujolais en tenslotte bij zijn vader op het familiedomein te hebben gewerkt, nam Mickaël Hardouin in 2007 de leiding over van deze wijngaard van 35 ha, die sinds 2015 biologisch gecertificeerd is. De omschakeling naar biologische landbouw kwam als een vanzelfsprekendheid maar vereiste ook meer...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Aperitief, lichte visgerechten

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Chenin Blanc

Veel fijne belletjes, fris en fruitig (appel, peer), mineralig, soepel en toch strak, met een lange afdronk.

14.90

Troglydote- Brut
Chenin Blanc

Deze licht gedoseerde schuimwijn is gemaakt van 100% Chenin Blanc volgens de ‘méthode traditionnelle’ en kreeg 24 maanden opvoeding ‘sur lattes’. Hij is open en intens, met wit fruit en gist in de neus, en acacia, appel en peer in de mond. Lange afdronk met een aangenaam bittertje, complex.

13.95

Crémant de Loire Extra Brut
Chardonnay - Cabernet Franc

Open en intens aroma van frisse appel en peer. Zeer droog van smaak met stevige zuren, groene appel, amandel, citruszeste en een lactische toets. Een strakke maar ook evenwichtige en verfijnde Crémant, gemaakt volgens de méthode traditionnelle zoals Champagne, en met een rijping ‘sur lattes’ gedurende twee jaar.

16.80

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.