Blanc

Blanc

2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Het domein is gecertifieerd biologisch. De wijn werd beloond met de zilveren medaille op het Concours Général d’Agricole van 2019 in Parijs, met de zilveren medaille op het concours mondial du sauvignon 2018, en met drie sterren en de coup de coeur in de Guide Hachette 2020.

Wijndomein
Domaine de la Pagerie
Druiven
Sauvignon Blanc
Appellatie
Reuilly AOP
Jaargang
2021
Domaine de la Pagerie
RegioCentre Loire
Het Domaine omvat vandaag 10ha wijngaarden in Reuilly, in de buurt van Sancerre, waarvan de oudste dateren van 1970. De bodems bestaan uit klei-kalksteen, zand-slib en kiezelstenen en voor de hoogste wijnstokken uit zand-grind. De jonge wijnbouwer Baptiste Pointereau heeft van in het  begin geprobeerd het terroir te respecteren door de grond te...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Aperitief, zeevruchten, vis, wit vlees, geitenkaas

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Cru Goulaine
2018
Melon de Bourgogne

Dit is een ronde Melon de Bourgogne met tonen van citrus en zeer rijp steenfruit, een zacht mondgevoel, medium body, evenwichtig en verfijnd.

23.30

Le Clos du Grand Bois
2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

La Jouvencelle
2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13.95

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.