Hors Pistes

Hors Pistes

2022
Pinot Gris

Aromatische, volle wijn van Pinot Gris, met 11 maanden opvoeding in eiken vaten van 500 liter en in foudres. Aroma’s van gedroogd fruit, peperkoek, koffie en een verfijnde houttoets. Lange afdronk, gelaagd, complex. Heel intrigerend!

19,95

Biodynamisch wijndomein.

Score van La Revue du Vin de France: 91. Commentaar: “Délicieuse expression de pinot gris, Hors Pistes nous régale : sans sucre et d’alcool modéré, la récolte précoce permet des interprétations fringantes et dynamiques. »  (Deze verrukkelijke uitdrukking van pinot gris is een genot om te drinken: zonder suiker en met een gematigd alcoholgehalte zorgt de vroege oogst voor onstuimige, dynamische interpretaties.)

Domaine des Pothiers
RegioAuvergne
De appellatie 'Côte Roannaise' is het wijngebied dat het dichtst bij de bron van de Loire ligt, 400 à 500 meter hoog op de eerste flanken van het Centraal Massief. De lokale cépage voor rode wijnen is er de Gamay Saint-Romain, een variante van de Gamay-druif uit de Beaujolais. De Gamay Saint-Romain wordt...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Vis in saus, oosterse keuken

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

2022
Chardonnay

Aromatische, volle wijn van Chardonnnay, met 11 maanden opvoeding in eiken vaten van 500 liter en in foudres. In de mond proeven we vooral geel fruit, boter, brioche, en een duidelijke maar verfijnde houttoets. Mooie vettigheid, typisch voor Chardonnay. Lange afdronk, complex en verfijnd

19,95

2020
Romorantin

Romorantin is een zeldzaam druivenras, uit de appellatie Cour-Cheverny. We proeven rijpe citrus en mineraliteit met een zoete honingtoets en een bittertje in de afdronk. Dit is een complexe, evenwichtige maaltijdwijn met een zuur-zoet-bitter combinatie.

16,90

La Grande Rue
2020
Sauvignon Blanc

Rijke, volle, verfijnde en evenwichtige Sauvignon Blanc uit Sancerre. Aroma’s van exotisch fruit en citrus, steen, vegetaal, mineraal. In de mond: exotisch fruit, grapefruit met een bittertje, bloemen, een subtiele houttoets door de gedeeltelijke opvoeding in houten vaten, en een lange afdronk.

23,50

Empreinte
2021
Chenin Blanc

Intense aroma’s van wit fruit: peer, kweepeer, appel, mineralig, zachte houttoets. De smaak is strak maar aangenaam, mineralig, met wit fruit, een delicaat bittertje en een lange afdronk. Een verfijnde Chenin Blanc.

12,95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.