La Grande Rue

La Grande Rue

2020
Sauvignon Blanc

Rijke, volle, verfijnde en evenwichtige Sauvignon Blanc uit Sancerre. Aroma’s van exotisch fruit en citrus, steen, vegetaal, mineraal. In de mond: exotisch fruit, grapefruit met een bittertje, bloemen, een subtiele houttoets door de gedeeltelijke opvoeding in houten vaten, en een lange afdronk.

23.50

De wijnstokken van gemiddeld 50 jaar groeien op een ondergrond van Portland kalksteen. De wijn wordt gevinifieerd en gerijpt op de droesem (‘sur lies’), deels in inox vaten en deels in demi-muids.Van La Revue du Vin de France krijgt deze wijn een score 92, en volgend commentaar: “En 2020, La Grand Rue s’exprime avec l’exotisme aromatique du millésime. Son gras savoureux en bouche se voit bien étiré par des saveurs salines. Il évoluera tranquillement dans les dix ans, voire davantage.”

Wijndomein
Domaine Pascal & Nicolas Reverdy
Druiven
Sauvignon Blanc
Appellatie
Sancerre AOP
Jaargang
2020
Domaine Pascal & Nicolas Reverdy
RegioLoire (Centre-Loire)
De twee broers Pascal en Nicolas namen in de jaren 90 dit familiedomein onder hun hoede en brachten het naar de top van de populaire appellatie Sancerre. Toen Nicolas in 2007 overleed, volgde zijn vrouw Sophie hem op. Het domein bezit 17,2 ha wijngaarden: 12,2 ha Sauvignon Blanc en 5 ha Pinot Noir....
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Kalfszwezeriken, escargots, foie gras, kaasschotel

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

2020
Romorantin

Romorantin is een zeldzaam druivenras, uit de appellatie Cour-Cheverny. We proeven rijpe citrus en mineraliteit met een zoete honingtoets en een bittertje in de afdronk. Dit is een complexe, evenwichtige maaltijdwijn met een zuur-zoet-bitter combinatie.

16.90

Ammonite
2021
Chenin Blanc

Delicate aroma’s van vanille en zoethout, verder wit fruit: peer, kweepeer, appel, wat vegetaal ook. De smaak is vol en rond, met zestes van peer, vanille en mineralen, vegetaal, een subtiele houttoets, en een lange afdronk

15.95

Empreinte
2021
Chenin Blanc

Intense aroma’s van wit fruit: peer, kweepeer, appel, mineralig, zachte houttoets. De smaak is strak maar aangenaam, mineralig, met wit fruit, een delicaat bittertje en een lange afdronk. Een verfijnde Chenin Blanc.

12.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.