Chapinière – Touraine-Chenonceaux

Chapinière – Touraine-Chenonceaux

2020
Sauvignon Blanc

Deze gastronomische Sauvignon Blanc heeft een open en intens aroma van o.a. abrikoos. De smaak is rijk en vol, met rijp geel fruit (abrikoos) en een lange afdronk. Complex, krachtig en tegelijk elegant.

14.90

Wijndomein
Baudry-Dutour
Druiven
Sauvignon Blanc
Appellatie
Touraine Chenonceaux AOP
Jaargang
2020
Baudry-Dutour
RegioLoire (Touraine)
Christophe Baudry, een telg uit een wijnbouwersfamilie in de buurt van Chinon, en Jean-Martin Dutour, een landbouwingenieur én oenoloog, bundelden hun krachten in 2003 om samen het bedrijf Baudry-Dutour op te richten dat intussen zes wijndomeinen beheert waarvan vier in de appellatie Chinon (Château de la Grille, Château de St. Louans, Domaine du...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Fijne visgerechten, gevogelte en Thaise keuken

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Clos de la Marche
2020
Chenin Blanc

Aromatische, frisse neus met witte bloemen, pompelmoes en perzik. In de mond elegant, rond, licht mineraal, met evenwichtige zuren, gestructureerd, met een mooie intensiteit en een lange afdronk . Deze rijke en elegante Chenin Blanc uit Savennières vertoont een complexe structuur en smaakpallet.

23.90

Sec

Sec

2021
Chenin Blanc

Witte bloemen, mineraal, een zacht en rond mondgevoel, met een bittertje in de afdronk.

9.60

Les Sablons
2021
Chenin Blanc

Bloemige en fruitige Chenin Blanc (witte perzik, rijpe appel), met hoge zuren en een lange afdronk. De restsuiker brengt evenwicht door de extra levendigheid.

14.20

Cuvée André
2019
Sauvignon Blanc

Volle, stevige, complexe en aromatische Sauvignon Blanc met botertoetsen, citrus en wit fruit, een delicate houttoets afkomstig van de gedeeltelijke opvoeding in barriques, en een lange afdronk.

16.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.