Domaine

Domaine

2020
Romorantin

Romorantin is een zeldzaam druivenras, uit de appellatie Cour-Cheverny. We proeven rijpe citrus en mineraliteit met een zoete honingtoets en een bittertje in de afdronk. Dit is een complexe, evenwichtige maaltijdwijn met een zuur-zoet-bitter combinatie.

16.90

Handmatige oogst. Transport van de druiven in dozen, vanwege hun kwetsbaarheid. Zachte persing. Spontane gisting bij 18° en rijping in houten vaten op fijne droesem gedurende 9 maanden. Geen filtering tijdens de veroudering. Te bewaren gedurende 5 tot 10 jaar of langer.

Wijndomein
Domaine François Cazin – Le Petit Chambord
Druiven
Romorantin
Appellatie
Cour-Cheverny AOP
Jaargang
2020
Domaine François Cazin – Le Petit Chambord
RegioTouraine
François Cazin is reeds de vierde generatie van het familiebedrijf Le Petit Chambord, met een wijngaard van 23 ha, gelegen in Cheverny, in de buurt van het indrukwekkende Chateau Chambord. Het domein heeft zijn reputatie opgebouwd met zijn geweldige witte wijnen, van vooral de druivensoort Romorantin, die traditioneel op het landgoed is aangeplant...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Vis in saus, gevogelte, wit vlees, mooie combo met de zelf bereide kip met groene pesto in bladerdeeg

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Ammonite
2021
Chenin Blanc

Delicate aroma’s van vanille en zoethout, verder wit fruit: peer, kweepeer, appel, wat vegetaal ook. De smaak is vol en rond, met zestes van peer, vanille en mineralen, vegetaal, een subtiele houttoets, en een lange afdronk

15.95

La Grande Rue
2020
Sauvignon Blanc

Rijke, volle, verfijnde en evenwichtige Sauvignon Blanc uit Sancerre. Aroma’s van exotisch fruit en citrus, steen, vegetaal, mineraal. In de mond: exotisch fruit, grapefruit met een bittertje, bloemen, een subtiele houttoets door de gedeeltelijke opvoeding in houten vaten, en een lange afdronk.

23.50

Empreinte
2021
Chenin Blanc

Intense aroma’s van wit fruit: peer, kweepeer, appel, mineralig, zachte houttoets. De smaak is strak maar aangenaam, mineralig, met wit fruit, een delicaat bittertje en een lange afdronk. Een verfijnde Chenin Blanc.

12.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.