Empreinte

Empreinte

2021
Chenin Blanc

Intense aroma’s van wit fruit: peer, kweepeer, appel, mineralig, zachte houttoets. De smaak is strak maar aangenaam, mineralig, met wit fruit, een delicaat bittertje en een lange afdronk. Een verfijnde Chenin Blanc.

12.95

De wijnstokken staan op een bodem van klei-kalksteen. Alcoholische fermentatie met druif-eigen gisten en temperatuurcontrole. Rijping gedurende 6 maanden, deels in inox cuve, deels in eiken foudres. Kan 10 tot 15 jaar bewaren.

Wijndomein
Domaine Alain Robert
Druiven
Chenin Blanc
Appellatie
Vouvray AOP
Jaargang
2021
Domaine Alain Robert
RegioTouraine
Alain Robert heeft de laatste jaren geleidelijk de teugels van het 50 jaar jonge familiedomein doorgegeven aan zoon Cyril en dochter Catherine, die de stiel leerde bij Jacky Blot. Samen maken ze heel lekkere bruisende en droge Vouvray in hun uit de tuffeau rotsen gekapte kelders. De schuimwijnen worden gemaakt volgens de méthode...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Coquilles St. Jacques, gamba’s, langoustines, carpaccio, gegrilde vis, sushi

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

2020
Romorantin

Romorantin is een zeldzaam druivenras, uit de appellatie Cour-Cheverny. We proeven rijpe citrus en mineraliteit met een zoete honingtoets en een bittertje in de afdronk. Dit is een complexe, evenwichtige maaltijdwijn met een zuur-zoet-bitter combinatie.

16.90

Ammonite
2021
Chenin Blanc

Delicate aroma’s van vanille en zoethout, verder wit fruit: peer, kweepeer, appel, wat vegetaal ook. De smaak is vol en rond, met zestes van peer, vanille en mineralen, vegetaal, een subtiele houttoets, en een lange afdronk

15.95

La Grande Rue
2020
Sauvignon Blanc

Rijke, volle, verfijnde en evenwichtige Sauvignon Blanc uit Sancerre. Aroma’s van exotisch fruit en citrus, steen, vegetaal, mineraal. In de mond: exotisch fruit, grapefruit met een bittertje, bloemen, een subtiele houttoets door de gedeeltelijke opvoeding in houten vaten, en een lange afdronk.

23.50

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.