NIEUW: La Pièce d’Or, een elegante fruitige Cabernet Franc van het biodynamische Domaine Les Clos Maurice Ontdek hem nu

Pays Nantais en Vendée

Pays Nantais en Vendée

Dit gebied wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van de oceaan met een zacht en vochtig maritiem klimaat, de ondergrond van vulkanische en metamorfe gesteenten, en het golvend reliëf ingesleten door de Loire, wat bijdraagt aan de frisheid en mineraliteit van de wijnen.

Bij het bereiken van de monding van de Loire vinden we het gebied Pays Nantais en Vendée, de thuisbasis van de Muscadet wijnen.

Muscadet wijnen worden gemaakt van de Melon de Bourgogne-druif en hebben een kenmerkende mineraliteit en hoog zuurgehalte. Ze zijn vaak perfect te combineren met schaal- en schelpdieren.

Hetzelfde geldt voor de witte La Folle Blanche wijn in de appellatie Gros Plant du Pays Nantais. Kenmerkend is een zilte toets door de nabijheid van de oceaan.

Naast de reeds genoemde druiven is er nog een beetje aanplant van Chenin Blanc, Chardonnay, Colombard, Grolleau Gris, Pinot Gris (Malvoisie) en Sauvignon Blanc (witte druiven) en Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Gamay, Négrette en Pinot Noir (blauwe druiven).

Alle appellaties van de regio : Gros Plant du Pays Nantais, Muscadet Côtes de Grandlieu, Muscadet Sèvre et Maine, Muscadet Coteaux de la Loire, Coteaux d’Ancenies, Fiefs Vendées.

Onze wijnen uit de regio

Château de la Pierre
2022
Melon de Bourgogne

Het aroma van deze Melon de Bourgogne is ziltig en mineralig. De smaak levendig, rond en zacht, delicaat, pittig, kruidig, met toetsen van perzik en peer, vrij hoge zuren vooral in afdronk. Verfijnde, delicate Muscadet die mooi in balans is.

9.95

Cru Goulaine
2018
Melon de Bourgogne

Dit is een ronde Melon de Bourgogne met tonen van citrus en zeer rijp steenfruit, een zacht mondgevoel, medium body, evenwichtig en verfijnd.

23.30

Gros Plant du Pays Nantais
2022
Folle Blanche

Typisch voor Folle Blanche zijn de hoge zuren, de smaak van citrus (citroen, pompelmoes) en de florale toetsen. Deze wijn is bovendien intens, mineraal en met hints van peer. Score van La Revue du Vin de France: 87

11.40

Le Clos du Grand Bois
2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.