Château de la Pierre

Château de la Pierre

2022
Melon de Bourgogne

Het aroma van deze Melon de Bourgogne is ziltig en mineralig. De smaak levendig, rond en zacht, delicaat, pittig, kruidig, met toetsen van perzik en peer, vrij hoge zuren vooral in afdronk. Verfijnde, delicate Muscadet die mooi in balans is.

9.95

Wijnstokken van ongeveer vijftig jaar oud op een ondergrond van schist en keien.
De vinificatie gebeurt op lage temperatuur om de aroma’s van de most te behouden, daarna volgt een rijping “sur lie” (op de droesem) gedurende 9 tot 18 maanden, met regelmatige “bâtonnages” (omroeren). De wijn behaalde meerdere prijzen, de meest recente is de bronzen medaille bij de Decanter World Wine Awards 2023.

Wijndomein
Domaine des Herbauges
Druiven
Melon de Bourgogne
Appellatie
Muscadet AOP
Jaargang
2022
Domaine des Herbauges
RegioPays Nantais
Het domein Domaine des Herbauges omvat vijf wijndomeinen die worden geleid door Jérôme Choblet, vierde generatie en één van de beste vertegenwoordigers van de Muscadet-wijnen. Reeds in 1980 besloot de vader van Jérôme wijn te gaan maken op een milieuvriendelijke manier. Hij was er toen al van overtuigd dat dit de enige manier...
Meer over dit wijndomein

Foodpairing

Zalm, tonijn, oesters, mosselen, pikant wit vlees, geitenkazen

Vergelijkbare wijnen volgens Marc

Le Clos du Grand Bois
2018
Melon de Bourgogne

Een discrete neus met aroma’s van geconfijt fruit. In de mond fruitig (rijp steenfruit), nootmuskaat en een mineralige afdronk. Dit is een uiterst delikate, ‘vrouwelijke’ Melon de Bourgogne, wellicht niet toevallig gemaakt door een wijnbouwster.

11.40

La Jouvencelle
2021
Chenin Blanc

Verrassend frisse, fruitige Chenin Blanc (wit fruit, citrus, tropisch fruit), verder witte bloemen, mineralig, hoge zuren. Mondvullend, elegant en gelaagd.

13.95

Chapinière
2022
Sauvignon Blanc

Intens en strak aroma, barstend van fruit (Granny Smith, citrus), mineraal. In de mond opnieuw veel fruit: citrus, abrikoos, rijpe peer, een zacht mondgevoel en een stevig bittertje in de lange afdronk. Complexe en evenwichtige Sauvignon Blanc.

9.95

Blanc
2021
Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc uit Reuilly nabij Sancerre heeft een intens aroma van wit fruit, citrus en een grassige toets. In de mond proeven we opnieuw wit fruit en een zekere mineraliteit, strak, met een bittertje in de vrij lange afdronk.

15.95

Welkom bij Wijnstroom

Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.